Claudia Knol

Eigenaresse Mijn Mantelzorgmakelaar

 

 

 

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

Even Voorstellen

“Mijn naam is Claudia Knol, en ik maak graag van deze gelegenheid gebruik om mezelf even voor te stellen. Ik werk sinds oktober 2015 voor Welzijn Lelystad op de afdeling Informele Zorg als mantelzorgconsulente waar ik samen met 2 andere collega’s mij vooral heb beziggehouden met mantelzorgondersteuning. Emotionele ondersteuning en bij het begeleiden en verzorgen van cursussen en bijeenkomsten en het faciliteren ontmoetingen voor mantelzorgers.

Veel mensen weten niet van zichzelf dat zij mantelzorger zijn en weten dus ook niet dat ze ondersteuning kunnen krijgen. Je kiest er niet voor om mantelzorger te worden. Dat ben je ineens! Hoe combineer ik mantelzorg en werk? Waar kan ik terecht voor welke zorg? Hier zijn sinds de transitie van de zorg in 2015 nog veel vragen over. De nieuwe wet en regelgeving is ingewikkeld, hierdoor krijgen de mensen soms niet de zorg die eigenlijk nodig is.

Mantelzorgers worden vaak van het ene loket naar het andere loket gestuurd. Dit is heel belastend en kost veel energie. Energie die een mantelzorger liever besteed aan het zorgen voor haar of zijn naaste.

Sinds oktober 2017 werk ik als Zelfstandige Mantelzorgmakelaar (ook bij Welzijn Lelystad). Ik ondersteun en geef informatie.

Waar kan ik u mee helpen?

Ik ondersteun en geef informatie, ter ontlasting van u neem ik even een aantal regeltaken over maar de regie blijft bij u. Alle vragen rondom de (mantel)zorgtaken die u heeft. Of het nu gaat om, het voorbereiden van een keukentafelgesprek, dagbesteding, respijtzorg, een aanvraag van een pgb, het opschalen van een WLZ-indicatie of het combineren van werk met mantelzorg met al deze vragen kunt u bij mij terecht. Een objectieve blik, hoe is het thuis geregeld en wat zou eventueel anders kunnen. Ik kijk met u mee en breng dit samen met u in kaart. Balans in zorgen voor en zorgen dat, tijd voor jezelf. Als het maar de juiste balans is, iedere (zorg) situatie is weer anders en vraagt om maatwerk, Ik wil mantelzorgers hier graag in ondersteunen.

‘Een mantelzorgmakelaar durft dingen te zeggen die mantelzorgers zelf niet durven te zeggen of niet weten waar ze voor op kunnen komen!’

Claudia Knol

Eigenaresse Mijn Mantelzorgmakelaar

Even Voorstellen

“Mijn naam is Claudia Knol, en ik maak graag van deze gelegenheid gebruik om mezelf even voor te stellen. Ik werk sinds oktober 2015 voor Welzijn Lelystad op de afdeling Informele Zorg als mantelzorgconsulente waar ik samen met 2 andere collega’s mij vooral heb beziggehouden met mantelzorgondersteuning. Emotionele ondersteuning en bij het begeleiden en verzorgen van cursussen en bijeenkomsten en het faciliteren ontmoetingen voor mantelzorgers.

Veel mensen weten niet van zichzelf dat zij mantelzorger zijn en weten dus ook niet dat ze ondersteuning kunnen krijgen. Je kiest er niet voor om mantelzorger te worden. Dat ben je ineens! Hoe combineer ik mantelzorg en werk? Waar kan ik terecht voor welke zorg? Hier zijn sinds de transitie van de zorg in 2015 nog veel vragen over. De nieuwe wet en regelgeving is ingewikkeld, hierdoor krijgen de mensen soms niet de zorg die eigenlijk nodig is.

Mantelzorgers worden vaak van het ene loket naar het andere loket gestuurd. Dit is heel belastend en kost veel energie. Energie die een mantelzorger liever besteed aan het zorgen voor haar of zijn naaste.

Sinds oktober 2017 werk ik als Zelfstandige Mantelzorgmakelaar (ook bij Welzijn Lelystad). Ik ondersteun en geef informatie.

Waar kan ik u mee helpen?

Ik ondersteun en geef informatie, ter ontlasting van u neem ik even een aantal regeltaken over maar de regie blijft bij u. Alle vragen rondom de (mantel)zorgtaken die u heeft. Of het nu gaat om, het voorbereiden van een keukentafelgesprek, dagbesteding, respijtzorg, een aanvraag van een pgb, het opschalen van een WLZ-indicatie of het combineren van werk met mantelzorg met al deze vragen kunt u bij mij terecht. Een objectieve blik, hoe is het thuis geregeld en wat zou eventueel anders kunnen. Ik kijk met u mee en breng dit samen met u in kaart. Balans in zorgen voor en zorgen dat, tijd voor jezelf. Als het maar de juiste balans is, iedere (zorg) situatie is weer anders en vraagt om maatwerk, Ik wil mantelzorgers hier graag in ondersteunen.

‘Een mantelzorgmakelaar durft dingen te zeggen die mantelzorgers zelf niet durven te zeggen of niet weten waar ze voor op kunnen komen!’

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

Wilt u meer weten over Mijn Mantelzorgmakelaar.

Neem dan contact op

Wilt u meer weten over Mijn Mantelzorgmakelaar.

Neem dan contact op

Contactgegevens

Mantelzorg Nieuws

Aangesloten bij

Mijn Mantelzorgmakelaar

BCMB BZMM

Contactgegevens

Mijn Mantelzorgmakelaar

Mantelzorg Nieuws

Aangesloten bij

BCMB BZMM